top of page
Recent Posts
Search

'China of the Most Fashionable Sort': Chinese Export Porcelain in Colonial America


Lecture & Workshop at Stenton

Friday, November 13, 2015

10:00 AM to 2:00 PM


Western Cultures long prized Chinese porcelain for its shiny surface, hard, white body, and translucence. Imported Chinese porcelain on display and at table signified Wealth and Status. Because availability of Chinese porcelain wares increased during the 18th Century, Chinese porcelain bodied sherds are one of the largest groups of artifacts recovered from archaeological sites. Stenton's collections of Logan and Norris family ceramics include Porcelain objects that survived both above and below ground. Please Join us at Stenton on Friday, November 13th as Suzanne Findlen Hood, Curator of Ceramics and Glass at Colonial Williamsburg, explores Chinese export Porcelain owned and used in Colonial America. She will highlight ways archaeological evidence brings complexity and nuance to curatorial understandings of Chinese porcelain in the Colonial South, and also suggest ways a decorative arts perspective can broaden the stories archaeology tells. This study day will include a hands-on workshop investigating the Loudoun Collection of Chinese Porcelain as well as mended Logan Family objects excavated at Stenton.


Ticket Required, cost is $50.00, or $45.00 for Friends of Stenton & NSCDA/PA members. Fee includes buffet lunch. Please emailprograms@stenton.org or call 215-329-7312 for information or reservations.


Suzanne Findlen Hood is the Curator of Ceramics and Glass at Colonial Williamsburg. She is co-author with Janine Skerry of Salt-glazed Stoneware in Early America, winner of the American Ceram-ic Circle Book Award for 2009. Her most recent exhibition, ‘China of the Most Fashionable Sort: Chi-nese Export Porcelain in Colonial America,’ is currently on view at the DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, one of the Art Museums of Colonial Williamsburg.

 
 
 

16 Comments


Unknown member
Apr 10

Paharganj's vibrant nightlife awaits, and our Escorts In Paharganj are the perfect companions to explore it with. We carefully select escorts who are engaging, intelligent, and know how to make your night truly special and memorable. Get in touch now to book the perfect companion for your evening!

Like


Kaiser OTC benefits provide members with discounts on over-the-counter medications, vitamins, and health essentials, promoting better health management and cost-effective wellness solutions.

Obituaries near me help you find recent death notices, providing information about funeral services, memorials, and tributes for loved ones in your area.

is traveluro legit? Many users have had mixed experiences with the platform, so it's important to read reviews and verify deals before booking.

Like

Çikolata, dünya genelinde en çok sevilen tatlılardan biridir ve binlerce yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahiptir. İlk olarak Orta Amerika'da, özellikle Aztekler ve Mayalar tarafından keşfedilen kakao, çikolatanın temel bileşenidir. Kakao çekirdekleri, ilk başta içecek olarak tüketilirken zamanla farklı yöntemlerle işlenerek katı çikolatalara dönüşmüştür. Bugün, çikolata tatlıları, atıştırmalıklar ve çeşitli tatlılar içinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Çikolatanın tarihçesi, onu sadece lezzetli bir yiyecek olmanın ötesine taşıyan bir anlam taşır. Aztekler, çikolatayı değerli bir madde olarak kabul ederdi ve yalnızca soyluların ve tanrıların bu içeceği tüketmesine izin verilirdi. Aynı zamanda çikolata, dini ritüellerde de önemli bir yere sahipti. 16. yüzyılda çikolata, Avrupalılara tanıtıldığında, şekerle tatlandırılarak daha tatlı bir form aldı ve zamanla batı dünyasında da popülerleşti.

 

Like

Çikolata, dünya çapında sevilen, tatlı ve lezzetli bir gıda maddesidir. Kakao çekirdeklerinden üretilen bu muazzam tat, yüzyıllardır insanları cezbetmiştir. Çikolatanın tarihçesi, eski uygarlıklara kadar uzanır. MÖ 2000 yıllarında Orta Amerika'da yaşayan Mayalar, kakao çekirdeklerini hem içecek olarak kullanmış hem de bir tür ödeme aracı olarak değerlendirmiştir. O zamanlar, çikolata acı bir içecek olarak tüketiliyordu. Zamanla, Avrupa'ya yayılmasıyla birlikte şeker eklenerek tatlandırıldı ve bugün bildiğimiz halini aldı.

Çikolatanın üretimi oldukça uzun ve karmaşık bir süreçtir. Kakao, tropikal iklimde yetişen bir bitki olan kakao ağacının meyvesinden elde edilir. Meyve, olgunlaştığında içindeki çekirdekler çıkarılır ve fermente edilip kurutulur. Bu çekirdekler, işlenip öğütülerek kakao likörü, kakao yağı ve kakao tozu gibi bileşenlere ayrılır. Bu bileşenler, çikolata üretiminde temel malzemeleri oluşturur. Çikolatanın lezzeti, kullanılan kakao…

Like

4601 N. 18th Street, Philadelphia, PA  19140

215-329-7312  

information@stenton.org    

nscda logo.png
GAT Public Facing Logo.png
HGLogo23_Primary_Horizontal_WhiteFill.png

All information © 2015

The National Society of The Colonial Dames of America, Pennsylvania

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page